Ugrás a főmenühöz Ugrás a tartalomra Ugrás a termék kategóriákhoz
Széchenyi 2020, befektetés a jövőbe

Kategóriák:

Braille kijelzők

Braille Star 80

Már 5 399 625 Ft + ÁFA Ugrás a rendeléshez

bruttó: 5 669 606 Ft
Bankkártyával nem fizethető!
Az ár irányár! A mindenkori árfolyammal változhat.

A Braille Star 80 egy ergonomiai szempontból optimalizált kialakítású, professzionális felhasználásra szánt, 80 piezoelektronikus cellás Braille-kijelző. A készülékhez szabványos számítógép-billentyűzetet csatlakoztatva a Braille Star 80 jegyzetelő eszközként is használható.

Tovább a teljes leíráshoz

Ossza meg ismerőseivel

Az intelligens Braille kijelző

A Braille Star 80 egy ergonomiai szempontból optimalizált kialakítású, professzionális felhasználásra szánt, 80 piezoelektronikus cellás Braille-kijelző. A készülékhez szabványos számítógép-billentyűzetet csatlakoztatva a Braille Star 80 jegyzetelő eszközként is használható. Így a Braille Star 80 komplex, intelligens megoldást nyújt Önnek. A számítógépes billentyűzetet közvetlenül a Braille Star 80 tetején helyezheti el. A tizenhat elemű numerikus billentyűzeten kívül a Braille Star 80 nyolc funkcióbillentyűvel is rendelkezik. Ezek mindegyike a Braille bevitel megkönnyítését szem előtt tartva, ergonomiailag optimalizált módon lett kialakítva.

Univerzális csatlakoztathatóság

A Braille Star 80-at USB vagy soros port segítségével csatlakoztathatja a számítógéphez. A készülék hátlapján két sztereó audio jelbemenet található, melyet a Braille Star 80 elejének jobb oldalán is elhelyeztünk. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen és egyszerűen csatlakoztathasson headsetet vagy mikrofont a készülékhez. A készüléket több ernyőolvasó programmal használhatja. Számos operációs rendszeren használható: Windows 9x/2000/NT/ME/XP/Vista/Win7 továbbá Linux és DOS.

Meggyőző flexibilitás, beépített jegyzetelési lehetőség

Egyetlen billentyűzetet használva készíthet belső jegyzeteket a készüléken és irányíthatja a számítógépet is. A billentyűzet közvetlenül a Braille Star 80-hoz kapcsolódik és könnyen leválasztható. A Braille Star 80 elérhető Help Tech kékben és ezüst színben. Amikor a készüléket csatlakoztatva a számítógépen dolgozik, ettől függettlenül párhuzamosan készíthet jegyzeteket a Braille Star 80-nal is. Ezeket a jegyzeteket begépelheti a Braille Star 80 Braille-billentyűzetét használva, vagy a készülék tetején elhelyezett szabványos számítógépes billentyűzet igénybe vételével.

A Braille Star 80 kezelése

A három értékű gombok lehetővé teszik három funkció egyazon kezelő elemről való elérését, a billentyű alsó, középső vagy felső részét lenyomva. A három értékű gombok ergonomikus módon kerültek elhelyezésre a Braille-cellák területétől jobbra és balra. Annak érdekében, hogy a kurzort közvetlenül a kijelzőn lévő ujj pozíciójához lehessen helyezni, a Braille Star 80 minden cellája fel van szerelve egy kurzorirányító gombbal. Ezen felül a készülék rendelkezik kiterjesztett értékű fel és le nyíl billentyűkkel. Ezek a gombok könnyen elérhetőek, amikor a Braille-kijelző középső területén helyezkedik el az olvasó kéz. A tizenhat elemű billentyűzet gombjainak funkcióját a felhasználó határozhatja meg. Így például használhatja ezeket a billentyűket tárcsázásra egy telefon alkalmazás futtatásakor.

Kényelmes szerkesztés, könnyű adatmásolás

Az Ön jegyzeteit a Braille Star 80 fájlokként tárolja. Egyazon időben öt fájl lehet megnyitva. A megnyitott fájlok között az Alt+Tab billentyűkombinációval (vagy az 568-as Braille-karakter leütésével) válthat. A fájlok egyenként magszimum 3 MB méretűek lehetnek, és összesen legfeljebb 512 fájlt tárolhat a készüléken. Olyan billentyű kombinációk, mint az Ctrl+C (másolás), az Ctrl+X (kivágás) és az Ctrl+V (beillesztés) szintén elérhetőek. Rendelkezésre áll továbbá vágólap és egy könnyen használható keresés/csere funkció. A HTCOM, a Help Tech kommunikációs programja lehetővé teszi, hogy könnyen helyezhessen át adatokat a braille Star 80-ról a számítógépre és vissza. A HTCOM-mal azt is megteheti, hogy a Windows vágólapjának tartalmát közvetlenül a Braille Star 80-ra másolja. A monitor üzemmód, melynek segítségével nyomon követhető a Braille-kijelző tartalma a képernyőn, szintén a HTCOM lehetőségei közé tartoznak. A készülékre mozgathat dokumentumokat közvetlenül a Word szövegszerkesztőből vagy a Windows intéző küldés funkcióját használva.

Ergonomiai szempontból optimalizált kialakítás

A Braille Star 80-nnal a Help Tech ismét új sztenderdet állított fel az ergonomikus tervezés területén. A Braille-cellák homorú kialakítása optimális az olvasó ujj számára. Ez lehetővé teszi, hogy a kéz kényelmes helyzetben legyen olvasás közben. A funkció billentyűk, melyeket Braille-billentyűzetként is használhat, a Braille bevitel szempontjából ergonomikus módon kerültek kialakításra. A kijelző jobb és bal oldalán helyet kapott három értékű billentyűk felülete szintén homorú kialakítású. A kurzorirányító billentyűket a Braille-cellák felületébe integráltuk. A Braille-kijelző és a számítógépes billentyűzetközött nem található rés. Így a kéznek minimális távolságot kell megtennie a számítógép billentyűzetétől a Braille-cellákig.

2-PC üzemmód

A Braille Star 80 lehetővé teszi, hogy párhuzamosan két számítógépet kezeljen. A készülékhez egyszerre csatlakoztathat két billentyűzetet két különböző számítógépről. Amikor az USB és a Soros port között átkapcsol, ezzel a két számítógép között is vált. Ez az a mód, ahogy két számítógépet tud irányítani a Braille Star 80-nal párhuzamosan.

Technikai adatok

 • 80 homorú kialakítású Braille-cella,
 • 80 kurzorirányító billentyű,
 • 2 db külső billentyűzet csatlakoztathatósága, a kettő közötti váltást lehetővé tévő kapcsoló,
 • USB és soros port,
 • 4 MB szövegmemória,
 • 2 kiterjesztett értékű fel és le nyíl billentyű,
 • 2 három értékű billentyű, 8 funkció billentyű,
 • szín: választhatóan Help Tech kék vagy ezüst,
 • Méretek (szélesség/mélység/magasság): 585 x 245 x 24 mm,
 • Súly: 2,55 Kg,
 • garanciális idő: 2 év.
Braille Star 80
Rendelhető (1-2 hét szállítás)
5.399.625 Ft
+5% Áfa
bruttó: 5.669.606 Ft

Áraink nettó árak
Az árak tájékoztató jellegűek. Az árfolyamváltozások befolyásolhatják a végső árkialakítást.

Fizetési és szállítási feltételek

Az árak tájékoztató jellegűek. Az árfolyamváltozások befolyásolhatják a végső árkialakítást.

Fizetési lehetőségek:

 • SimplePay bankkártyás vagy azonnali átutalásos fizetés
 • Előre utalás
 • Utánvétes fizetés (fizetés a futárnak)

Az esetleges kiszállítást megelőzően e-mailben értesítést küldünk a kézbesítés várható időpontjáról, illetve telefonon adategyeztetés céljából is megkeressük Önt.

Szállítási lehetőségek:

 • GLS futár
 • Postán maradó
 • Posta csomagpont

Csak Magyarország illetve az EU területére

Szállítási díjak:

Bruttó 40000 Ft felett ingyenes a kiszállítás!

Házhozszállítás (MPL) esetén:

 • Előre utalás vagy bankkártyás fizetés esetén bruttó 1450 Ft
 • Utánvétes fizetés esetén bruttó 1990 Ft

Postán maradó vagy csomagpont

 • Előre utalás vagy bankkártyás fizetés esetén bruttó 1250 Ft
 • Utánvétes fizetés esetén bruttó 1660 Ft

200.000 Ft. feletti rendelés esetén a fizetés kizárólag előreutalással vagy online bankkártyás fizetéssel történhet.

Magyarországon kívüli szállítás esetén a szállítási díjakról érdeklődjön az info@alkosoft.hu-n.

Tovább a teljes Vásárlási és szállítási feltételekhez